Omstandigheden

Wind, NNW, 4/5 Beaufort
Licht bewolkt, bewolkt, af en toe motregen
Temperatuur 7 gr.
Watertemperatuur: 6 gr.

Waterhoogte bij de Vaartsluis -5,19 tov NAP ;‘s morgens vroeg werd bij de sluis  – 5,20 gemeten.(opgave van de sluismeester Jaap Gijsen, zijde Hoge Vaart)

Geen meting bij de Zuidersluis; deze was gestremd i.v.m. werkzaamheden ten behoeve het geschikt maken voor bediening op afstand. Dit gaat in per 22 januari 2014 vanuit Lelystad, de centrale meldpost IJsselmeergebied, de heer Klaas Lutbakker.

De metingen zijn verricht:

Op 25 november 2013 van 14.00 tot 17.00 uur door Paul Slingerland en Doris Slingerland-Smits

Waterbeheer

Deze tekst wordt herzien en gepubliceerd wanneer het klaar is.

 

Waterplanten

De waterplanten in onze vaarwegen zijn een toenemende bron van ergernis. Het VvEN is al maanden met diverse partijen (overheden, ingenieursbureaus, aannemers, maaispecialisten, etc.), in onderhandeling om tot een afdoende bestrijding van deze planten te komen.

Zeer binnenkort zal het nieuwe maaischema op deze pagina worden gepubliceerd met ook een bijbehorende overzichtskaart. Het maaien wordt uitgevoerd door de vrijwilligers van Stichting Wateronderhoud Noorderplassen (Stiwon) in opdracht van de VvEN.

Enkele dagen voorafgaand aan het maaien zal er op deze website een aankondiging verschijnen op de pagina ‘Actualiteiten en nieuws’ alsmede op de website van de Stiwon www.stiwon.nl

Het plan is om later dit jaar, wanneer de ‘buurtapp’ beschikbaar komt, ook via deze buurtapp een ‘alert’ uit te sturen om aan te kondigen dat binnen twee-drie dagen met maaien zal worden begonnen (onder voorbehoud).

Waterkaart Noorderplassen

 

Vereniging van Eigenaren Noorderplassen (Oost)

Op Koers 43
1316 VN Almere

IBAN NL15INGB 0004 5635 03
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Social